Fotohut Boerenglop:

Deze mooie comfortabele hut ligt op privé terrein en is van alle gemakken voorzien. Direct naast de hut ligt nog een bosperceel ter grote van 1 hectare . Het  terrein is verder omgeven door boerenland. 

We zijn in 2021 verhuisd naar  Klazienaveen, Drenthe waar wij ons huis vonden op een prachtige locatie. Deze locatie biedt mij de gelegenheid, mijn wens en droom, het bouwen van een fotohut, te realiseren.

Ik ben al jaren een gepassioneerd natuurfotograaf en heb in die tijd al de nodige uren in verschillende fotohutten doorgebracht. Mijn ervaringen heb ik proberen te verwerken in mijn eigen hut.

De wens was er al jaren maar kreeg in mei 2022 voor het eerst daadwerkelijk gestalte. Mijn uitgangspunt voor de fotohut was, comfortabel voor de fotograaf, mooie achtergronden, en zo min mogelijk verstoring voor de dieren.


Beschrijving fotohut:

De hut is uitgegraven en je fotografeert net boven de waterspiegel. Voor de hut ligt een vijver van ongeveer 6,5 x 4m (L x B). Verder is de hut voorzien van een sedum dak en is de hut volledig geïsoleerd. De vloer bestaat uit grijze stenen tegels met daarover rubbertegels gelegd om geluid geen kans te geven. De hut heeft drie luiken en je fotografeert zonder glas maar achter camouflage gordijnen. Er zijn in de hut voldoende stopcontacten aanwezig die je kunt gebruiken. Verwarming aanwezig.

Er is een koffieapparaat, waterkoker, koffie, thee, water enz,  aanwezig.

Vlak naast de hut is een normaal toilet aanwezig.

Foto's op deze pagina zijn allemaal vanuit de hut gemaakt:

Zie hier wat er zoal voor de hut komt:

Merel, pimpelmees, koolmees, vink, winterkoninkje, gaai, roodborst, houtduif, holenduif, grote bonte specht, eekhoorn, groene specht, buizerd, sperwer, fitis, heggenmus, kraai, appelvink, zanglijster, bonte vliegenvanger, boomkruiper, ekster, havik, kepen, ekster, sijsje, appelvink, goudvink.

Fotohut Boerenglop is 5 oktober 2022 geopend. Het is een beginnende hut en het aanbod is wisselend, afhankelijk van het seizoen.

De natuur laat zich niet leiden en bovenstaand is slechts een indicatie wat er voor de hut kan verschijnen. 

Reserveren (Alleen woensdag, vrijdag en zondag, klik met de muis op de tijd in de dag die u wilt reserveren, daarna opent een formulier) : Klik hier    

Een persoon per dag € 50,- inclusief BTW (tijdelijk aanbod, geldig t/m februari 2023)

Twee personen per dag €60,- inclusief BTW (tijdelijk aanbod, geldig t/m februari 2023)

Reserveer hier voor vanaf maart 2023. (Alleen woensdag, vrijdag en zondag, klik met de muis op de tijd in de dag die u wilt reserveren, daarna opent een formulier) :Klik hier

Een persoon per dag € 60,- inclusief BTW (tijdelijk aanbod, geldig t/m februari 2023)

Twee personen per dag €70,- inclusief BTW (tijdelijk aanbod, geldig t/m februari 2023)


Na het reserveren krijg je per email documentatie met daarin adres, route, gebruik fotohut en setting.

Indien gewenst kan ik u een rekening inclusief btw in pdf via email toesturen.